ЗКПУ ЖЕДНА - Производство и реализация и търговия със земеделска продукция, търговия със земеделска продукция Радомир, производство на земеделска продукция Радомир, реализация на земеделска продукция Радомир, добив на ечемик Радомир, обработка на селскостопански площи, обработка на лозови масиви, обработка на овощни градини Радомир
ЗКПУ ЖЕДНА - Производство и реализация и търговия със земеделска продукция, търговия със земеделска продукция Радомир, производство на земеделска продукция Радомир, реализация на земеделска продукция Радомир, добив на ечемик Радомир, обработка на селскостопански площи, обработка на лозови масиви, обработка на овощни градини Радомир
  • АДРЕС: с.Жедна, Стопански двор
  • ТЕЛЕФОН:
  • EMAIL: zlatka.gigova@abv.bg
  • WEBSITE:
  • РАБОТНО ВРЕМЕ: Пон-Пет: 09:00 - 18:00
  • ПРЕГЛЕЖДАНИЯ: 4028
  • Производство и реализация и търговия със земеделска продукция, търговия със земеделска продукция Радомир, производство на земеделска продукция Радомир, реализация на земеделска продукция Радомир, добив на ечемик Радомир, обработка на селскостопански площи, обработка на лозови масиви, обработка на овощни градини Радомир
  • ЕЛЕКТРОННА ВИЗИТКА :ЗКПУ ЖЕДНА - Производство и реализация и търговия със земеделска продукция, търговия със земеделска продукция Радомир, производство на земеделска продукция Радомир, реализация на земеделска продукция Радомир, добив на ечемик Радомир, обработка на селскостопански площи, обработка на лозови масиви, обработка на овощни градини Радомир
ПОКАЖИ ПОВЕЧЕ

ЗКПУ ЖЕДНА - Производство и реализация и търговия със 

ЗКПУ ЖЕДНА развива дейността си в бранш селско стопанство. Занимава се с производство, реализация и търговия със земеделска продукция.

В последните години ЗКПУ Жедна е първенец в района по добив на ечемик, в кооперацията работят доказали се висококвалифицирани специалисти.

За всички свои клиенти и партньори предлага и услуги със селскостопански инвентар – обработка на селскостопански площи, лозови масиви, овощни градини и др., дейности по обработка на почвата, сеитба, прибиране и съхраняване на реколтата.

Производство на ечемик ЗКПУ Жедна
Ечемикът е култура, която може да се сее от късна есен до ранна пролет. Това се дължи на факта, че единствено при него се срещат ясно обособени биотипове – зимен, зимнопролетен и пролетен, с голямо разнообразие на сортовете на всеки един.

Отглежда се добре на среднотежки почви с благоприятен хранителен и воден режим. Такива са черноземите, смолниците, алувиалните, канелени горски почви, както и на тъмносиви горски почви.
Неподходящи за него са засолените, киселите, замърсените с тежки метали почви и тези с много плитък хумусен хоризонт. Ечемикът не търпи преовлажняване и ранно пролетно засушаване.

Притежава по – малка студоустойчивост от пшеницата и ръжта, а по време на наливане на зърното ечемикът е много по – издръжлив на високи температури от пшеницата. Ечемикът има по – малки потребности от влага и е много издръжлив на засушаване, узрява с 10 – 12 дни по – рано от пшеницата.
Ечемикът е важна фуражна, техническа, а в някои страни – и продоволствена култура.

Основно се отглежда заради зърното.
Ечемикът се отглежда в сеитбообращение с други зърнени или полски култури. Зърното от ечемик има висока фуражна стойност заради по-високото съдържание на белтък в него и подходящия му състав на протеина. Ето защо фуражът от ечемик е отлична храна за продуктивните животни, най – вече за угояване на свине. Сламата от ечемик има по – висока хранителна стойност от пшеничената слама.

ЗКПУ Жедна се намира в с. Жедна, община Радомир, област Перник. За контакти: Евгени Ананиев.

© 2016, Всички права запазени Online Bulgaria

Уеб дизайн и разработка Simply Impressive